ConDoor vindt in Parcom en Synergia nieuwe partners voor verdere groei

ConDoor kondigt vandaag aan dat de investeringsmaatschappijen Parcom Capital (“Parcom”) en Synergia Capital Partners (“Synergia) zullen toetreden als aandeelhouders van ConDoor. Naast Parcom en Synergia zullen oprichters Kees-Jan Honig en Jaap Kwant aanblijven als aandeelhouders en als management team.

ConDoor is een private label producent van geïsoleerde overheaddeuren voor bedrijfsgebouwen en woonhuizen. ConDoor heeft drie productievestigingen in Nederland en Hongarije en een uitgebreid netwerk van zelfstandige dealers in 25 Europese landen.

“De komst van Parcom en Synergia als nieuwe investeerders geeft ConDoor de mogelijkheid om verder te investeren in onze faciliteiten en om sneller door te kunnen groeien. De ervaring die beide investeerders met zich meebrengen zal voor ConDoor waardevol zijn en een solide basis leggen voor de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf”, aldus oprichters Kees-Jan Honig en Jaap Kwant.

De voorgenomen transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteiten, er wordt gestreefd de transactie voor het einde van het jaar af te ronden.

Over ConDoor
ConDoor Door Solutions is in Europa een toonaangevende producent van geïsoleerde overheaddeuren voor bedrijfsgebouwen en woonhuizen. Verdeeld over drie productievestigingen in Nederland en Hongarije werken zo’n 175 mensen dagelijks aan de ontwikkeling en productie van duurzame deuren, op maat gemaakt, geheel naar wens van de eindgebruiker. Een uitgebreid netwerk van zelfstandige dealers levert kwaliteitsdeuren aan bedrijven en huizenbezitters in 25 Europese landen.

Over Parcom Capital
Parcom Capital, opgericht in 1982, is een toonaangevend mid-market private-equityfonds. Het richt zich op investeringen in hoogwaardige, toonaangevende bedrijven in de Benelux. In de afgelopen 35 jaar investeerde Parcom Capital succesvol in meer dan 75 (internationale) bedrijven. Parcom Capital haalde eerder dit jaar een nieuw fonds op van 550 miljoen euro voor nieuwe investeringen. Recente investeringen zijn onder meer gedaan in Simpel, Jan Snel, MGG, GoodHabitz, Euroma en Viroclinics.

Over Synergia Capital Partners
Synergia, opgericht in 1999, is een investeerder waarvan het vermogen bijeengebracht is door succesvolle Nederlandse ondernemers. Het is de opzet van Synergia om de ondernemers uit haar netwerk te betrekken bij de investeringen van Synergia. De afgelopen 18 jaar heeft Synergia geïnvesteerd in meer dan 35 bedrijven. Synergia richt zich op equity investeringen van 2 tot 25 miljoen euro. Voorbeelden van (voormalige) investeringen zijn onder meer Ploeger Oxbo Group, Elysee Dental, Cold Food (Van Dobben en Kwekkeboom), Pokon, Life&Mobility en Van Wamel.

More News

Moerdijk, the Netherlands, October 2018 – STAR Group acquires Sentijn Engineering BV as of 4 October 2018.

Amsterdam, 23 July 2018 – Simadan Group announces today that with Dutch investment firm Parcom Capital and the British conglomerate John Swire & Sons it has found the right partners for the takeover of the Simadan Group.

Tegelen, 21 February 2018, MGG Group B.V. (“MGG”), the specialist in complex, high-precision aluminum sand casting and subassemblies, announces the acquisition of Eurotech Group B.V. (“Eurotech”). The customer base of both companies is highly complementary, further expanding the client proposition, from a commercial, as well as a technological and geographical perspective.

MGG International today announces the acquisition of a majority stake in CSA Herzogenburg GmbH, an Austrian based cutting edge and high quality manufacturer of advanced aluminium low-pressure die casted products and sub‐assemblies. CSA supplies various castings for passenger cars, commercial vehicles and various other applications. The current owners, Mr. Andreas Zick and Mr. Markus Kieberger

ConDoor kondigt vandaag aan dat de investeringsmaatschappijen Parcom Capital (“Parcom”) en Synergia Capital Partners (“Synergia) zullen toetreden als aandeelhouders van ConDoor. Naast Parcom en Synergia zullen oprichters Kees-Jan Honig en Jaap Kwant aanblijven als aandeelhouders en als management team.